4 وصفات لصوصات الحلويات

صوصات حلوي بطرق مختلفة 
سنقدم لكم اكثر من وصفة لصوصات الحلوي وسنبدا بصوص 
الوصفة الاولي
صوص التوفي بدون كريمة 
المكونات 
  • كوب سكر 200جرام ابيض ناعم الحبيبات .
  • ملعقة كبيرة من الزبدة 25جرام .
  • كوب الا ربع ماء دافئ.
  • 175جرام من الشوكولاتة البيضاء بما يعادل من كوب الا معلقة كبيرة من الشكولاتة البيضاء.
طريقة التحضير
  • نجيب وعاء يكون متوسط الحجم ونضيف السكر علي نار هادئة لحد مايذوب وبعدين نقلبة عشان لو في سكر متكتل يذوب 
  • وبعد كدة نضيف معلقة كبيرة من الزبدة ونقلبها مع السكر لحد ماتذوب كل ده علي نار هادي ولو لاحظنا ان السكر هيتحرق نحوشة من علي النار شويه لحد مانذوب الزبدة .
  • وبعد كده ننزل بالمية الدافية شوية بشوية مع التقليب علي السكر والزبدة اللي احنا دوبناهم .
  • الخطوة الاخيرة هنضيف الشكولاتة البيضاء الكوباية الامعلقة ونقلب علي النار الهادئة لحد ماتذوب لو لقينا الخليط عمل حبيبات معانا او كتل نخلطة في الخلاط او الهاند بلندر ونحطة تاني علي نار هادية لحد مايغلي او ياخد القوام اللي انتي عاوزاه خفيف منخلهوش يغلي لو عوزاه تقيل لازم يغلي .وممكن نستغني عن خطوة الخلاط لو الشوكولاتة مكتلتش معانا او عملت حبيبات .
صوص التوفي بدون كريمة
الوصفة الثانيه 
صوص الكراميل بدون كريمة والوصفة دي ليها طرقتين 
الطريقة الاولي 
المكونات 
  • كوب سكر 
  • كوب حليب 200مل
  • معلقة ونص زبدة باردة 
  • معلقة كبيرة نشا مذوبة في معلقتين حليب (اللبن)
  • رشة ملح عشان توازن الطعم
طريقة التحضير
  • نذوب السكر علي درجة نار متوسطة لحد مايذوب وعندما نلاحظ ببدأ الذوبان يمكن التقليب حتي يذوب كاملا ونهدي النار شوية واحنا بنقلب عشان السكر لونه ميغمقش مننا .
  • بعد ذوبان السكر نضيف الذبدة ونقلبها مع السكر لحد ماتذوب .
  • وبعد كده نضيف الحليب (اللبن) ولازم يكون سخن ونقلبة لحد مايذوب مع المكونات وبعد كده نضيف النشا اللي ذوبنا مع معلقتين حليب (اللبن) ونقلب لحد ما نحصل علي القوام المناسب للكراميل وكل ده علي نار هادية ولو لاحظتي ان السكر او الكراميل هيغمق منك حوشية من علي النار شوية بشويه عشان ميتحرقش .
الطريقة التانية 
المكونات 
  • كوب سكر 
  • كوب حلييب 200مل ساخن
  • 3 معالق كبيرة من الزبدة
  • حليب بودرة مجفف 
  • رشة ملح 
طريقة التحضير
  • نذوب السكر علي درجة نار متوسطة لحد مايذوب وعندما نلاحظ ببدأ الذوبان يمكن التقليب حتي يذوب كاملا ونهدي النار شوية واحنا بنقلب عشان السكر لونه ميغمقش مننا .
  • بعد ذوبان السكر نضيف الذبدة ونقلبها مع السكر لحد ماتذوب .
  • وبعد كده نضيف الحليب (اللبن) ولازم يكون سخن ونقلبة لحد مايذوب مع المكونات .
  • لوحسينا ان الحليب هيفور او يرتفع نرفعة عن النار ونقلب لحد الذوبان ودي نكررها في الطريقة الاولي لو الحليب ارتفع او فار معانا .
  • وبعد كده هنضيق الحليب المجفف ونخلطهم لحد ما الخليط يتماسك ويعطيكي القوام المطلوب ومتنسيش رشة الملح لو عاوزه ممكن تستغني عنها عادي.
    صوص الكراميل بدون كريمة
    صوص الكراميل بدون كريمة
الوصفة الثالثة 
صوص البرتقال 
المكونات
  • كوب سكر 
  • 2 كوب عصير برتقال 
  • 2 ملعقة كبيرة من الماء 
  • عصيرنصف ليمونة 
  • 2 ملعقة كبيرة من النشا ممسوحه.ياعني مش مرتفعة 
طريقة التحضير 
  • نحط السكر علي نار هادئة مع 2 ملعقة من الماء وعصير نصف ليمون لحد الذوبان ولازم السكر ميغمقش مننا ياعني ميتكرملش يكون لونة طبيعي شفاش
  • اول ما السكر يذوب نضيق عصير البرتقال الفرش ونسيب نصف كوب من العصير البرتقال لتذويب النشا ونقلب لحد مايذوب .
  • بعد كدة هنضيف نضيف النشا اللي ذوبنها في نصف كوب عصير برتقال ونقلب بسرعة لحد مايغلي وبكده نكون خلصنا ويكون عندك احلي صوص برتقال جاهز لاي نوع حلو.
صوص البرتقال
الوصفة الرابعة 
صوص العسل بالكاكاو 
هذه الوصفة سهلة جدا وتستخدم للكريب الحلو وللحلويات الشرقية وهي 
المكونات وطريقة التحضير 
  • 2 ملعقة من العسل الابيض
  • ملعقة من الكاكاو الخام او المحلي 
  • يتم تقليب المكونات وممكن نضيف 2 ملعقة من الحليب ولو الطعم كان في مرارة ممكن نضيف رشة سكر بودر وده بيتوقف علي نوعية الكاكاو.
صوص الحلويات

تعليقات